Fettdiett mot diabetes

Lars Erik Litsfeldt trosset etablerte kostråd, gikk ned i vekt og ble frisk fra sin diabetes type 2.

Publisert
Sist oppdatert

Med diabetes og 100 kilo på lasset fikk Lars Erik Litsfeldt i 2001 streng beskjed fra legene om å legge om kostholdet sitt. Men ett år med lavkaloridietter ga ikke bare minimal vektreduksjon, han fikk i tillegg to hjerteinfarkt.

Etter å ha lest seg opp på nettet om andre måter å spise på, bestemte juristen Listfeldt seg for å trosse alle legeråd og tok et kraftig oppgjør med advarslene mot "det farlige fettet".

Formelen hans ble 70 prosent fett, 25 prosent proteiner og 5 prosent karbohydrater. Myndighetenes anbefaling er på henholdsvis 30, 10-20 og 50-60 prosent.

Resultatet ble at ble friskmeldt fra sin diabetes, han trenger ikke ta medisiner, han har gått ned mange kilo og han føler seg bedre enn noen gang. Nå ønsker han gjennom sin nye bok "Spis deg sukkerfri" å gi inspirasjon til andre diabetikere. Den lanseres i Norge i dag i anledning Verdens diabetesdag.

Test her om du er i risikosonen for å få diabetes

- Varig endring- Nå våger jeg ikke å gå over til et annet kosthold. Dette er en varig endring, og ikke bare en kur, sier Litsfeldt til DinSide Helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer