Fettet som ikke forsvinner

Har du noen ekstra kilo rundt magen? Valpefettet blir ofte værende.

Tjukk som barn = tjukk som voksen. Valpefettet forsvinner ikke alltid av seg selv! Foto: colourbox.com
Tjukk som barn = tjukk som voksen. Valpefettet forsvinner ikke alltid av seg selv! Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen personer legger på seg bare av å se på en bolle, mens andre kan spise så mye de bare orker uten å legge på seg eller bli overvektig.

- Langt flere personer er disponert for fedme, enn man hittil har trodd, sier en dansk professor som er ekspert på fedme, som ser mer og mer valpefett blant den eldre generasjonen.

Eller har du fått nettvalk?Derfor blir du tjukkKaller du det valpefett? Da er du blind!

Ekstra kilo som blir værende

Valpefett er også kjent som ”de ekstra kiloene” som ofte sitter på siden av magen til barna. Foreldre regner med at barnet vil vokse det av seg, men den danske professoren advarer at dette ikke nødvendigvis er tilfellet hos alle.

- Cirka 40 prosent av alle barn som er overvektige som sju-åringer blir også overvektige som voksne. Det er 70-80 prosent risiko for at ungdom som har fedme (BMI over 30, red.anm.), har det i voksen alder, sier Berit L. Heitmann ved Institut for sygdomsforebyggelse i København.

Hun legger til at jo nærmere ungdommen er voksenalderen, jo større er sannsynligheten for at fedmen blir med inn i voksen alder, skriver danske Berlingske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer