Fettsuging gjør deg ikke friskere

Hvis du fjerner det ekstra fettet rundt magen hos en kirurg kan det hende du blir penere, men sunnere blir du ikke.

Publisert
Sist oppdatert

I en studie der overvektige kvinner fikk fjernet opptil 10 kilo magefett ved hjelp av fettsuging, viste undersøkelser i etterkant at de ikke hadde redusert risiko for diabetes eller hjertesykdommer - som begge er fett-relaterte sykdommer.

Dette er frustrerende og overraskende resultater for forskere som tror at kirurgisk fjerning av fett vil føre til en sunnere kropp.

- Det er ikke hvor mye fett du fjerner men hvordan du gjør det som er viktig, sier lederen av studien doktor Samuel Klein fra Washington University in St. Louis til nyhetsbyrået AP.

- Vi blir nødt til å gå tilbake til det tradisjonelle rådet om å gå ned i vekt ved å være mer fysisk aktiv.

Fettsuging er den tredje mest populære kostetiske operasjonen i Norge, etter brystproteser og øyelokk-plastikk, og 1035 personer fikk utført denne behandlingen i 2003.

15 overvektige kvinner som gikk gjennom kirurgisk fettfjerning var med på studiet, som ble publisert i denne ukens utgave av New England Journal of Medicine.

Kvinnenes blodtrykk og -kjemi, som er en indikator på risikoen for å utvikle dibetes og hjertesykdom, ble sjekket før operasjonen og omtrent tre måneder etter. Til tross for at kvinnene var tynnere var de medisinske profilene deres nesten identiske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer