Fettsyre kan bekjempe tretthet

Forskere undersøker nå om kronisk trette kan bli bedre av et fiskeolje-basert kosttilskudd med høyt innhold av EPA-fettsyrer.

Publisert
Sist oppdatert

Fettsyre kan bekjempe tretthetForskere undersøker nå om kronisk trette kan bli bedre av et fiskeolje-basert kosttilskudd med høyt innhold av EPA-fettsyrer.

Kronisk tretthet fører til en lang rekke symptomer, som muskelsmerter, hukommelsestap og utmattelse - som kan vare i årevis og lenke de som lider av det til sengen.

En liten studie, som er gjort av engelske forskere og publisert i tidsskriftet Acta Psychiatrica Scandinavica, påviste en kjemisk ubalanse i hjernen på pasienter med tilstanden.

Doktor Basant Puri og hans kolleger ved Hammersmith Hospital i London brukte moderne systemer for hjerne-scanning for å måle den kjemiske aktiviteten i hjernen.

De undersøkte en gruppe på åtte personer som var blitt diagnostisert med tilstanden og like mange friske mennesker.

Blant de kronisk trette fant de høyere nivåer av to nøkkelkjemikalier, cholin og kreatin. Cholin er viktig for å kontrollere fettnivået i hjernecellene mens kreatin sørger for energien.

Disse resultatene førte til en teori om at daglig tilskudd av et kosttilskudd med høyt innhold av EPA-fettsyrer kan lette flere av symptomene knyttet til sykdommen. Tidligere studier har vist at EPA har evnen til å rette opp ubalanse i hjernen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer