Fettsyrer forebygger belastningsskader

For å unngå belastningsskader og få best mulig effekt av trening er det viktig å smøre muskler, sener og ledd med de riktige fettsyrene.

Publisert
Sist oppdatert

Å være fysisk aktiv er viktig for å beholde helsen, og regelmessig aktivitet forhindrer kroppslig forfall og forebygger hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk, diabetes og kreft.

Men trening øker også risikoen for å bli rammet av belastningsskader, og særlig personer som trener mye eller driver med profesjonell idrett er utsatt for dette.

Belastningsskadene utgjør en stor del av skadene i mange idretter. De er vanligst i utholdenhetsidretter som sykling, langdistanseløping eller i langrenn og i idretter som tennis, golf og kastidretter.

For disse utøverne er det viktig å få i seg nok av de riktige fettsyrene for å forebygge skader - og mye tyder på at omega-3 og omega-6 er de viktigste. Forskning har vist at disse kan dempe kroppens betennelsesreaksjoner.

I Drammen Håndballklubb har antall belastningsskader gått dramatisk ned etter at hele laget startet med tilskudd av dette for to år siden.

- Før vi startet med Bio-Sport, som er et kosttilskudd fettsyrer, mineraler og vitaminer, hadde vi omtrent fem spillere med belastningsskader hvert år. Nå har vi bare én i året, sier Trond Hempel - som har vært lagets fysioterapeut siden 1992.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer