Figur som timeglass øker fruktbarheten

Menn har lenge sett på kvinner med timeglassfigurer som kvinne ikon, og nå viser nyere forskning viser at dette ikke bare er en overflatisk bedømmelse.

Publisert
Sist oppdatert

Henning Aarset

Kvinner med timeglassfigur har sannsyneligvis enklere for å bli gravide.

- Grunnen til dette er at kvinner med store bryster og smal midje har et høyere hormon nivå, melder the Journal of the Royal Society of Medicine i følge BBCs nettutgave.

Undersøkelsen ble gjennomført på 119 polske kvinner. Forskerne målte vekten og kroppsfettet på alle kvinnene. I tillegg målte de omkretsen rundt livet, hoftene og brystene.

Det ble også tatt prøver av kvinnene under menstruasjonssyklusen for å måle nivået til de to hormonene progesteron og østradiol. Progesterons viktigste funksjon er sammes med østradiol å forberede livmorslimhinnen til det befruktede egget og å beskytte graviditeten.

Høye verdier for disse hormonene gir en god indikasjon på om en kvinne vil få en vellykket graviditet.

Kvinnene ble kategorisert inne i følgende fire grupper: Store bryster og smal midje. Store bryster og bred midje. Små bryster og smal midje og små bryster og bred midje.

Studiene viste at kvinner med store bryster og small midje hadde et høyere hormonnivå enn de resterende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer