Fikk 6,1 millioner i lønn

Se hva som skjedde med litt av bankgigantens inntekter.

Publisert
Sist oppdatert

Oslo (NTB-Helle Høiness): Fjoråret ble et rekordår for DnB NOR. Samtidig sikret konsernsjef Svein Aaser seg en lønn i rekordklassen på 6,1 millioner kroner.

- Jeg har 4,2 millioner kroner i lønn og fikk en bonus på 1,9 millioner kroner, sier konsernsjefen til NTB.

Den totale lønnsøkningen er på 300.000 kroner sammenlignet med året før. Da var lønnen på 3,9 millioner kroner og bonusen på 1,9 millioner kroner. Ved årsskiftet slutter Svein Aase i jobben som konsernsjef i DnB NOR. Hvem som overtar er ennå ikke kjent.

Kutter årsverk

2005 ble er rekordår for DnB NOR med et overskudd på 10,1 milliarder kroner. Bankens kunder bidro med 1,4 milliarder i gebyrer.

Samtidig har mange mistet jobben i DnB NOR. Hittil er 1.423 årsverk borte, og ytterligere 200 årsverk står for tur. Det blir ikke neppe færre bankfunksjonærer, men kuttet vil ramme IT, bankens eiendomsdeler og ansatte i Vital, som DnB NOR eier.

Det er spesielt i kjølvannet av fusjonene at konsernet har kuttet. Ordinære kostnader ble redusert til 50,2 prosent av inntektene i 2005. Overskuddet på 10,1 milliarder kroner var resultat av en økning av driftsresultatet etter skatt på 23 prosent fra 2004.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer