Fikk bakoversveis av burgerregning

Verdens dyreste veggisburger?

BURGER OG FRIES: Britiske Toby Wilson trakk først på smilebåndet da han oppdaget glippen. Illustrasjonsfoto: DiMedia / Shutterstock / NTB
BURGER OG FRIES: Britiske Toby Wilson trakk først på smilebåndet da han oppdaget glippen. Illustrasjonsfoto: DiMedia / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

En helg i desember falt Toby Wilson for fristelsen etter en kveld på byen: En vegetarburger med pommes frites til 6,50 pund - tilsvarende 80 kroner med dagens kurs.

Wilson, opprinnelig fra Manchester, var på helgetur i den britiske byen York for å feire førjulstida med venner.

Det lille matstoppet i foodtrucken Efe's Kebab Kitchen skulle imidlertid koste ham dyrt.

Var ikke full

Det var først etter noen dager at Wilson oppdaget den gedigne feilen.

Han hadde betalt hele 666,50 pund for burgeren - svimlende 8198 kroner med dagens kurs, skriver britiske The Independent.

Wilson påpeker at han ikke engang var beruset da han kjøpte det som vel trygt kan omtales som en av verdens dyreste vegetarburgere.

- Jeg er avholds. Kanskje det hadde vært annerledes hvis jeg var full og snubla inn for å kjøpe en kebab. Men det er i aller høyeste grad ikke tilfelle, sier briten.

Videre forteller han at han lo da han oppdaget den enorme glippen.

Wilson, som var tilbake i Manchester, ba en venn i York om å dra til foodtrucken og forklare situasjonen.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

Ba om kvittering

Eieren av Efe's Kebab Kitchen sa at Wilson måtte kontakte banken for å få tilbakeført pengene.

Da stilnet latteren.

- I starten var dette en morsom hendelse som jeg trodde ville bli ordnet opp i raskt. Men banken spurte om jeg hadde kvittering for kjøpet. Ingen har vel kvittering for slike kjøp, sier Wilson.

Eieren av foodtrucken har beklaget feilen og forstår at det er opprørende. Til avisa The York Press sier han at han gjerne ønsker å refundere pengene, men at det må skje via banken.

- Jeg vil at kundene skal forholde seg til banken. Det er tryggere for både dem og meg, og det er den eneste lovlige måten, sier eieren.

- Latterlig

Så seint som i tirsdag forrige uke - seks uker seinere - hadde Wilson fortsatt ikke fått tilbake pengene fra banken.

- Jeg har et boliglån og regninger jeg må betale. Pengene er mine, og det er snakk om et betydelig beløp, sier han opprørt.

Han fortsetter:

- Jeg snakket med banken i morges, og de sier at eieren må bekrefte at han har mottatt pengene - og at de riktige beløpet er 6,50 pund - for at banken skal kunne gjøre noe. Det virker helt latterlig, de kan jo se at beløpet er trukket fra kontoen min.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer