Feilutbetaling fra forsikringsselskapet

Fikk beholde feilutbetaling på 47.000 kroner

Brukte opp rubbel og bit, og så kom kravet fra forskringsselskapet. Men kvinnen slapp å betale tilbake pengene.

FEIL BELØP: Kvinnen skulle ikke hatt pengene fa forsikringsselskapet. Likevel fikk hun beholde beløpet på nesten 50.000 kroner. Foto: NTB Scanpix
FEIL BELØP: Kvinnen skulle ikke hatt pengene fa forsikringsselskapet. Likevel fikk hun beholde beløpet på nesten 50.000 kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Alle kan gjøre feil, selv forsikringsselskapet ditt. Og i noen tilfeller kan dette komme kunden ekstra til gode:

I forbindelse med skader på boligen sin kontaktet en kvinne forsikringsselskapet sitt for å se nærmere på skaden. Dette førte til at selskapet ved en feiltakelse overførte 47.675 kroner til kvinnen - som fikk beholde pengene.

Her kan du lese hvorfor.

Brukte for lang tid

Forsikringsselskapet krevde i utgangspunktet pengene tilbake fra kunden. Hun svarte med at hun hadde handlet i god tro da hun mottok pengene, og brukte dem opp. Dermed er feilutbetalingen behandlet i Finansklagenemnda.

Da forsikringsselskapet sjekket skaden på boligen til kunden, kom de frem til at utgiftene til å reparere skadene lå innenfor kundens egenandel. Likevel ble det feilaktig utbetalt 47.675 kroner til kunden - men avslaget på skaden ble ikke sendt fra forsikringsselskapet før 12 dager etter å ha oppdaget feilutbetalingen.

I Finansklagenemndas behandling av saken kommer de frem til at selskapet ikke kunne kreve erstatningen tilbakebetalt. De viser til at forsikringsselskapet er den profesjonelle parten i forholdet, noe som taler mot tilbakebetaling. Nemnda mener også at tidsperspektivet i saken er avgjørende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer