Fikk betalt for strømmen

I natt fikk mange strømkunder betalt for strømmen.

FIKK BETALT: Strømkunder i Sør-Norge fikk betalt opptil to øre for hver kilowattime i natt. Men nettleia må de likevel betale. Foto: NTB scanpix
FIKK BETALT: Strømkunder i Sør-Norge fikk betalt opptil to øre for hver kilowattime i natt. Men nettleia må de likevel betale. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

For bare andre gang i historien var strømprisene i Norge negative natt til mandag. Strømkunder i Sør-Norge fikk betalt opptil to øre for hver kilowattime.

Sist gang strømprisen var negativ var i juli, og da varte det kun i én time, skriver E24.

Minuspriser

Men denne gangen varte minusprisene fra klokka 01.00 til klokka 05.00, altså i fire timer. I disse fire timene lå prisene på henholdsvis minus 0,44 øre kilowattimen, minus 1 øre kilowattimen, minus 1,9 øre kilowattimen og minus 1,5 øre kilowattimen, ifølge strømbørsen Nord Pool.

Det var kun prisområdene rundt Oslo og Kristiansand som fikk disse prisene.

Årsakene er blant annet de store nedbørsmengdene, kraftig vind, mer produksjon av kjernekraft i Sverige og lavere forbruk enn normalt fordi temperaturene ligger ganske mange grader over det som er normalt på denne årstida.

Helt gratis strøm ble det nok ikke likevel, ettersom nettleie og andre avgifter fortsatt må betales.

Dette består strømregninga av

Strømfakturaen din består både av kostnader til kraftpris for strømmen du har brukt og nettleie for måneden som har gått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer