Fikk brent plate fra plateselskapet

Tor Midtbø kjøpte en kopibeskyttet CD-plate som ikke fungerte på hans nye DVD-spiller. Etter å ha klaget til plateselskapet, kom løsningen i posten: En brent kopi av platen.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Fikk brent plate fra plateselskapet
[Ugjyldig objekt (NAV97014)]

For å hindre at du kopierer innholdet på CD-platene dine og sprer dem via nettet, blir stadig flere musikkplater kopibeskyttet.

Dessverre har denne kopibeskyttelsen flere ulemper. Mange av de kopisikrede platene vil for eksempel ikke kunne spilles av i bilstereoen din, eller på din DVD-spiller.

Musikkentusiasten Tor Midtbø havnet i denne situasjonen, og klaget selvfølgelig til plateselskapet.

Sint e-post

- Etter å ha kjøpt Cesaria Evoras nye CD på Platekompaniet, ble overraskelsen stor da den ikke fungerte på min DVD-spiller fra Sony. Grunnen var at platen var kopibeskyttet, forteller Tor Midtbø. Noe som forøvrig var svært vanskelig å se på selve platecoveret.

- Jeg sendte derfor en e-post til BMG Norge, og ba om å få tilsendt en versjon av innspillingen i vanlig CD-format. Jeg framhevet også at jeg som aktiv musikk-kjøper over 20 år var svært skuffet over at panikk hos internasjonale konsern over økende kopiering av musikk resulterte i bruk av teknologi som slett ikke var ferdig utviklet.

- Svaret fra BMG kom raskt. Problemet var at de kun tilbød meg penger tilbake, ettersom denne utgivelsen kun fantes i kopibeskyttet utgave. For meg var dette uinteressant. Jeg ville ha musikk – ikke penger, presiserer Midtbø. - Enden på visa ble derfor at jeg ba dem om å sende meg en kopi av platen, slik at jeg kunne spille den av uten problemer.

Brent kopi i posten

Kunne du tenkt deg å få en brent kopi av plateselskapet?

(Avsluttet)
Nei(77%) 1323
Ja(20%) 352
Vet ikke(3%) 50
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Noen dager senere fikk jeg derfor tilsendt en brent kopi av originalen. Personlig setter jeg pris på at BMGs representant gjorde sitt beste for å hjelpe meg. Men dette endrer likevel ikke sakens kjerne, sier han.

Poenget er jo at platebransjen har satset på et uferdig kopibeskyttelsessystem, som skyver hele problemet over på kunden. Det bør være et tankekors for bransjen, avslutter Tor Midtbø.

BMG kan altså lage en kopi av CDene sine, mens kundene som har kjøpt og betalt for den samme musikken må tilpasse seg plateselskapenes valg av avspillingsmedium. Trykk her for å se BMGs kommentar.

Relaterte artikler:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer