Fikk brent plate fra plateselskapet

Tor Midtbø kjøpte en kopibeskyttet CD-plate som ikke fungerte på hans nye DVD-spiller. Etter å ha klaget til plateselskapet, kom løsningen i posten: En brent kopi av platen.

Publisert
Sist oppdatert

For å hindre at du kopierer innholdet på CD-platene dine og sprer dem via nettet, blir stadig flere musikkplater kopibeskyttet.

Dessverre har denne kopibeskyttelsen flere ulemper. Mange av de kopisikrede platene vil for eksempel ikke kunne spilles av i bilstereoen din, eller på din DVD-spiller.

Musikkentusiasten Tor Midtbø havnet i denne situasjonen, og klaget selvfølgelig til plateselskapet.

Sint e-post

- Etter å ha kjøpt Cesaria Evoras nye CD på Platekompaniet, ble overraskelsen stor da den ikke fungerte på min DVD-spiller fra Sony. Grunnen var at platen var kopibeskyttet, forteller Tor Midtbø. Noe som forøvrig var svært vanskelig å se på selve platecoveret.

- Jeg sendte derfor en e-post til BMG Norge, og ba om å få tilsendt en versjon av innspillingen i vanlig CD-format. Jeg framhevet også at jeg som aktiv musikk-kjøper over 20 år var svært skuffet over at panikk hos internasjonale konsern over økende kopiering av musikk resulterte i bruk av teknologi som slett ikke var ferdig utviklet.

- Svaret fra BMG kom raskt. Problemet var at de kun tilbød meg penger tilbake, ettersom denne utgivelsen kun fantes i kopibeskyttet utgave. For meg var dette uinteressant. Jeg ville ha musikk – ikke penger, presiserer Midtbø. - Enden på visa ble derfor at jeg ba dem om å sende meg en kopi av platen, slik at jeg kunne spille den av uten problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer