Fikk brilleløfte av Støre - droppet i budsjettet

Før valget dro statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) hjem til familien Nielsen og lovet bedre brillestøtte på 100 dager. Men i 2022-budsjettet er det ikke penger.

FIKK BRILLELØFTE: Milla-Sofie, 4 år, har sterkt nedsatt syn og treng stønad til gode briller. Mor Jannike Elise Nielsen diskuterer med Jonas Gahr Støre, AP, tidligere i høst. Foto: Marit Hommedal / NTB
FIKK BRILLELØFTE: Milla-Sofie, 4 år, har sterkt nedsatt syn og treng stønad til gode briller. Mor Jannike Elise Nielsen diskuterer med Jonas Gahr Støre, AP, tidligere i høst. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det viser jo bare hva politikk er. Så lenge de får stemmene, betyr det ikke så mye for dem hvordan det går for de som har stemt på dem, sier småbarnsmor Jannike Elise Nielsen fra Knarvik til NTB.

Datteren, Milla-Sofie (6), har sterkt nedsatt syn og kan knapt se uten briller. Derfor ble familien hardt rammet da Solberg-regjeringen kuttet i brillestøtten i 2020.

Men i valgkampen i år fikk familien besøk av Ap-leder Jonas Gahr Støre og hans rådgivere. Med pressen på slep, lovet Støre å forbedre brillestøtteordningen i løpet av hundre dager med ny regjering.

- Det er jo litt flaut når de går så hardt ut og sier at de skal fikse dette med en gang de kommer i regjering, og så gjør de det ikke. Det viser i hvert fall helt tydelig for folk at de er et parti som ikke mener det de sier, sier Nielsen.

- Vil bruke mer tid

I endringene i neste års budsjett har regjeringen ikke satt av en krone til å bedre brillestøtteordningen.

Det betyr at Støre-regjeringen i utgangspunktet tidligst får gjort dette i revidert budsjett til våren – med mindre SV griper inn og tvinger det gjennom i budsjettforhandlingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.