Betale med kort

Fikk gebyrsjokk

Bankkunder ble belastet med 69 kroner hver gang de dro Visa-kortet.

DYRT: Det ble dyrt å trekke Visa-kortet fra Skue Sparebank. Foto: privat/skjermdump
DYRT: Det ble dyrt å trekke Visa-kortet fra Skue Sparebank. Foto: privat/skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kunder i Skue Sparebank har måttet bla opp heftig for å kunne betale med Visa-kort den siste tida.

På bankens Facebook-side forteller flere om at de har blitt belastet med hele 69 kroner per transaksjon når de har brukt Visa-kortet.

Flere tusen kroner

DinSide har snakket med en av dem, som opplevde at store summer hadde forsvunnet.

- Jeg opplevde at det var trukket totalt 1380 kroner fra to kontoer, forteller Lill, som ikke ønsker etternavnet sitt i avisa.

Også hos ektefellen var det trukket nesten samme beløp, sier hun. Altså nesten 3000 kroner.

- Jeg fant det ut rett før helgehandelen, og hadde ikke fått beskjed fra banken. Jeg er ikke veldig fornøyd, forteller kunden.

Det har også vært andre feil i nettbanken den siste tida, blant annet manglende saldooppdatering.

- Jeg har fått beskjed om at banken skal over på nye systemer, men lurer på om det kan skje igjen, sier Lill som fikk tilbake overskytende gebyrer tirsdag kveld.

På bankens nettside har de lagt ut følgende beskjed til kundene:

«En feil i Skue Sparebank har ført til at din konto er belastet med 69 kr. i gebyr for transaksjon ved Visa-betaling. Det riktige gebyret skulle vært 2 kr. Vi beklager at dette har skjedd, og vil tilbakeføre ditt tilgodehavende til din konto natt til onsdag. Feilen gjelder Visa-betaling gjort i tidsrommet fra 9. september til 30. september.»

Skue Sparebank har flere filialer i Buskerud-området. De er en del av Eika-alliansen som består av 51 banker rundt om i landet.

TØFFE TIDER: I takt med skyhøye strømpriser, dyrere matvarer og stigende rente er det svært mange som sliter med å få endene til å møtes. Men det er mulig å stable økonomien på beina igjen, mener ekspertene. Her får du deres beste tips! Video: Storyblocks. Foto: DNB / Nordea / forbrukerøkonomen.no / Storebrand Vis mer

System-krøll

Informasjonsdirektør i Eika-gruppen, Sigurd Ulven bekrefter at alle bankene i alliansen er på vei over på nye systemer.

- Skue Sparebank er en av tre pilotbanker som nå er over på det nye systemet, og årsaken til de skyhøye gebyrene handler om denne migreringen.

Han forklarer at omleggingen er en komplisert prosess.

- Dette er en feil som ikke skulle skje, men som dessverre har skjedd, sier Ulven.

Videre forteller han at alle berørte kunder har fått SMS om det som har skjedd, og at alle overskytende gebyrer ble betalt tilbake natt til onsdag.

Ifølge Ulven var Skue Sparebank den eneste som ble rammet av denne feilen.

- Vi legger opp rutiner etter dette, så vi unngår feilene videre. Alle bankene skal være over på det nye systemet innen høsten 2023, forteller Ulven.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer