Fikk hakeslepp: - Det frekkeste!

Hadde snudd i døra om de hadde sett prisen. Spisestedet forsvarer imidlertid prisnivået.

DYRT: Trine Mette Olsen fikk hakeslepp da de betalte for lunsjen. Det har fått mange til å reagere. Foto: Privat.
DYRT: Trine Mette Olsen fikk hakeslepp da de betalte for lunsjen. Det har fått mange til å reagere. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mye er dyrere for tida, og mange har strammet inn på utematen. Når man er langs veien, kan det imidlertid være vanskelig å unngå, men et par smørbrød på Dombås har fått folk på Facebook til å sperre opp øynene.

Mange reagerer

«Frichs på Dombås. Snakk om å ta sæ betalt!» Slik startet Trine Mette Olsen et åpent innlegg på sin Facebook-side torsdag ettermiddag.

Fredag formiddag har det blitt delt nesten 100 ganger, og flere sier seg enig i at prisene er i stiveste laget.

Hun og mannen skulle ha en matbit på Dombås på vei til Kristiansand, og bestemte seg for å stoppe på Frichs på Dombås, men da maten skulle betales fikk de hakeslepp.

Les svaret fra eier Øyvind Frich lenger ned i saken.

Ifølge Olsen stod det ingen pris på maten, og de endte med å betale 163 kroner for et smørbrød med roastbiff og samme pris for et med ost og skinke.

Det er ikke gitt at man går rundt og vet at vannmelonen er søt og god når man skal handle den på butikken. Heldigvis finnes det noen tegn som kan være til god hjelp i vannmelonjakten! Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Olsen bestilte glutenfritt, og hevder hun fikk beskjed om at det ikke gikk an å slå inn på kassa. Dermed ble det registrert som smørbrød med karbonade og løk.

I tillegg kjøpte de to kopper kakao til 54 kroner hver.

Det hele kom altså på 434 kroner.

- Hadde vi visst hva det kostet, hadde vi snudd i døra. Mannen min ble så sjokkert da han så prisen på kortterminalen at han bare betalte. Vi bare spiste og dro, forteller hun.

MATEN: Det var dette Olsen og mannen spiste på Dombås. Foto: privat
MATEN: Det var dette Olsen og mannen spiste på Dombås. Foto: privat Vis mer

Hun kan rett og slett ikke forstå at det skal koste så mye for en «brødskive med pålegg», som hun kaller det.

- Det er det frekkeste, sier hun noe oppgitt.

Forklarer prisen

Det er Øyvind Frich som eier det aktuelle spisestedet. De har flere spisesteder og hoteller i Sør-Norge.

Ifølge ham skal prisene på maten stå klart og tydelig flere steder.

- Om ikke, er det bare å spørre dem bak kassa, sier han.

Når det kommer til prisene, mener han at denne er helt innafor. Han peker blant annet på at prisene på både strøm og råvarer har gått opp.

Han betegner også kakao til 54 kroner for en grei pris, og understreker at de alltid tilbyr påfyll på denne.

Han kjenner ikke til den spesifikke handelen, men at om det er slått inn karbonade med løk, har kunden enten fått ett ekstra smørbrød, eller så er det gjort feil, mener han.

Frich forklarer også at veikroene er under stort press fra hurtigmatkjeder og bensinstasjoner.

- Vi betaler 25 prosent moms, men de andre betaler 15, forklarer han.

Forskjellen ligger i at dem som velger å ta maten med seg, får lavere moms. Dette ble innført i 2001, ifølge NHO.

- Vi har 1900 kunder innom hver dag i juli og de fleste er fornøyde. Om det er noe, er det bare å ta kontakt. Jeg er på jobb der hele sommeren, sier Frich.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer