Mye er dyrere for tida, og mange har strammet inn på utematen. Når man er langs veien, kan det imidlertid være vanskelig å unngå, men et par smørbrød på Dombås har fått folk på Facebook til å sperre opp øynene.

- Nedslående
Mange reagerer
«Frichs på Dombås. Snakk om å ta sæ betalt!» Slik startet Trine Mette Olsen et åpent innlegg på sin Facebook-side torsdag ettermiddag.
Fredag formiddag har det blitt delt nesten 100 ganger, og flere sier seg enig i at prisene er i stiveste laget.
Hun og mannen skulle ha en matbit på Dombås på vei til Kristiansand, og bestemte seg for å stoppe på Frichs på Dombås, men da maten skulle betales fikk de hakeslepp.
Les svaret fra eier Øyvind Frich lenger ned i saken.
Ifølge Olsen stod det ingen pris på maten, og de endte med å betale 163 kroner for et smørbrød med roastbiff og samme pris for et med ost og skinke.
Olsen bestilte glutenfritt, og hevder hun fikk beskjed om at det ikke gikk an å slå inn på kassa. Dermed ble det registrert som smørbrød med karbonade og løk.
I tillegg kjøpte de to kopper kakao til 54 kroner hver.
Det hele kom altså på 434 kroner.
- Hadde vi visst hva det kostet, hadde vi snudd i døra. Mannen min ble så sjokkert da han så prisen på kortterminalen at han bare betalte. Vi bare spiste og dro, forteller hun.

Hun kan rett og slett ikke forstå at det skal koste så mye for en «brødskive med pålegg», som hun kaller det.
- Det er det frekkeste, sier hun noe oppgitt.
Forklarer prisen
Det er Øyvind Frich som eier det aktuelle spisestedet. De har flere spisesteder og hoteller i Sør-Norge.
Ifølge ham skal prisene på maten stå klart og tydelig flere steder.
- Om ikke, er det bare å spørre dem bak kassa, sier han.
Når det kommer til prisene, mener han at denne er helt innafor. Han peker blant annet på at prisene på både strøm og råvarer har gått opp.
Han betegner også kakao til 54 kroner for en grei pris, og understreker at de alltid tilbyr påfyll på denne.
Han kjenner ikke til den spesifikke handelen, men at om det er slått inn karbonade med løk, har kunden enten fått ett ekstra smørbrød, eller så er det gjort feil, mener han.
Frich forklarer også at veikroene er under stort press fra hurtigmatkjeder og bensinstasjoner.
- Vi betaler 25 prosent moms, men de andre betaler 15, forklarer han.
Forskjellen ligger i at dem som velger å ta maten med seg, får lavere moms. Dette ble innført i 2001, ifølge NHO.
- Vi har 1900 kunder innom hver dag i juli og de fleste er fornøyde. Om det er noe, er det bare å ta kontakt. Jeg er på jobb der hele sommeren, sier Frich.