Fikk halve reisen betalt

Blir du syk på ferie, må du huske på at det er mulig å få pengene igjen. Det viktigste du kan gjøre for deg selv, er å få en legeerklæring så tidlig som mulig.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

To etterlengtede uker under sydens sol endte med gjentatte febertokter, hoste, nys og masse snørr for hele familien inklusive en baby på åtte måneder.

Frederikke på åtte måneder - mens hun ennå var frisk.
Frederikke på åtte måneder - mens hun ennå var frisk. Vis mer

Surt er det uansett når pappa har tatt seg permisjon, mamma holder ferie og juniorine skal på sin første sydenferie. Enda surere er det faktisk når du har brukt en god del penger på hele opplegget.


Fire gratis legebesøk

Etter en uke hadde vi første legebesøk. Frederikke hadde vært halv- til heldårlig i fire dager, men nå hadde feberen virkelig slått til - termometeret viste 39,5 grader.

Legen kom, skrev ut resept på en hel haug med medisiner, og dro igjen. Etter en dag klarte hun også å smitte både mamma og pappa, og bli enda sykere selv.

Enda et legebesøk fulgte, og medisinposen ble bare større og større.

Før uken var slutt hadde vi vært hos legen, eller hatt besøk av ham hele fire ganger. Heldigvis var legebesøkene gratis for oss fordi vi hadde reiseforsikring.

Fikk sykemelding

Det var da - midt i feberrusen - vi begynte å lure på om vi ikke var syke nok til å få en eller annen form for erstatning.

Og ganske riktig: En kort telefon til vårt forsikringselskap var nok til å få bekreftet at vi måtte sørge for sykemelding i de dagene vi hadde vært syke. Vi ville da kunne få dekket deler av reisens kostnad.

Og ganske riktig. To dager etter at forsikringsselskapet hadde mottatt vår skademelding, var pengene på konto. Vår sykemelding gjaldt åtte dager, og vi fikk erstattet presis 8/14 deler av hele reisens kostnad.

Les her for å se hvordan reglene i forsikringsselskapene fungerer

Vær føre var

Pengene vi fikk igjen for turen, kunne selvsagt ikke veie opp for feriesyken. Men de var så absolutt et godt plaster på såret.

Vi er imidlertid blitt klokere. For neste gang vi blir syke på ferie - hvis vi skulle være så uheldige - sørger vi for sykemelding så raskt vi oppdager at en av oss holder på å bli syk.

Legekontoret vi var i kontakt med var nemlig veldig strengt på at de ikke daterte sykemeldingen tidligere enn det første legebesøket.

Og hadde vi vært tidlig ute, ville vi nok fått erstatning for hele 11/14 deler av reisens kostnad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer