Fikk han hjertestans?

Han kjøpte kupong hver lørdag, dukket aldri opp etter at han hadde vunnet 2,1 millioner.

Vinneren pleide å kjøpe kupong hver lørdag på Coop Obs på Løren, men de identifiserte ham aldri, og så ham ikke igjen. Foto: Kim Jansson
Vinneren pleide å kjøpe kupong hver lørdag på Coop Obs på Løren, men de identifiserte ham aldri, og så ham ikke igjen. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- De har fremdeles ikke hentet premien, sier Nhi Thi Troung, som jobber på Våler gatekjøkken i Østfold, til DinSide.

I 2001 solgte hun en vinnerkupong, verdt 3,3 millioner kroner til en uvitende kunde. Vinneren har fremdeles ingen anelse om at han eller hun har vunnet.

- Svært mange lottogevinster blir faktisk aldri hentet. Faktisk så mange at det i sum utgjør over tjue millioner kroner hvert eneste år. En utrolig sum. I all hovedsak dreier dette seg om småpremier som uregistrerte spillere enten glemmer eller som de rett og slett ikke tar seg bryet å hente, skriver Bjørn Takle Friis i boka "Ikke som andre millionærer- Ja, vi elsker Lotto!".

Kupongen som kunne innkassert 3,33 millioner ble kjøpt hos Nhi Thi Troung i Våler 28. august. Nøyaktig klokken seks minutter på halv ni, og 50 sekunder.

Forrige lørdag skrev vi om damen som vant i Lotto to ganger på to uker, og andre lottomillionærer som skiller seg ut fra mengden. Vi skrev om tidenes yngste lottomillionær, 18 år gamle Lasse fra Vang, og tidenes eldste lottomillionær, som feiret gevinsten med Solo og konfekt på sykehjemmet.

Les om de uvanlige lottomillionærene

Den andre premien som aldri er blitt hentet, stammer fra en kupong levert inn i Oppdal. Den uavhentede premien er på 4,98 millioner, og kupongen ble levert inn 10. april 2002 klokken syv over halv fire, og elleve sekunder på Rimi i Oppdal.

Kom aldri tilbake

Den siste premien som ikke har noen eier, stammer fra en kupong kjøpt hos Coop Obs Stormarked på Løren i Oslo. Kupongen ble levert inn dagen før nyttårsaften 2003 klokken 10:43:58. Premien er verdt 2,1 million kroner.

- Det nokså spesielle med denne siste kupongen er at ekspeditøren visste hvem spilleren var, av utseende riktignok, ikke av navn og nummer. Vedkommende leverte nemlig inn hele ti Viking Lotto-kuponger hver eneste uke, noe han hadde gjort i flere år. Det veldig spesielle er at han, som ifølge ekspeditøren skal ha vært rundt femti år, aldri kom tilbake etter denne dagen, skriver Takle Friis.

Det ble diskutert hva som kunne ha skjedd, både hos Norsk Tipping og i media. Hadde han fått hjertestans?

To uker tilbake skrev vi om alenemoren som var blakk som en kirkerotte. Da Norsk Tipping ringte henne lørdag kveld, etter at hun hadde knust datterens sparebøsse for å kjøpe lottokupong, klarte hun ikke annet enn å gråte.

- Dagen før dagen hadde hun mistet jobben sin, en femtiprosentstilling, på grunn av nedskjæringer. Barnebidrag var et begrep hun hadde hørt om, men aldri egentlig fått gleden av å stifte bekjentskap med. Hun var blakk. Det var ikke spørsmål om å velge mellom å betale husleie eller kjøpe mat og klær til seg og datteren, hun hadde ikke til noen av delene, fortalte Takle Friis i Lotto-boka.

Les om lottomillionærene som ikke så lyset i tunnelen

Hvis du spiller registrert trenger du ikke å bekymre deg for at du har gått glipp av premien. Det er tre uregistrerte spillere som aldri hentet millionpremiene sine.

- For Norsk Tipping betyr ikke de uavhentede premiene annet enn at pengene går videre til senere spilleomganger, mens det for spillerne betyr at det blir større premier ved en senere anledning. Selskapet ønsker allikevel at de som spiller skal få pengene de har vunnet, og oppfordrer derfor til stadighet spillerne til å registrere seg, skriver Takle Friis.

Vi "overvåker" sendingen

DinSide drar til Hamar denne lørdagen for å være med når de forbereder sendingen, trekker tallene og ringer de heldige millionæren(e).

- Du får en titt i kulissene, fra ballene går ut av maskinen til vinneren får overbrakt den glade nyheten. Du får være flue på veggen, og høre hvordan folk reagerer, sier Remo Martinsen.

Tenk om de ringer noen vi kjenner? Det har Remo gjort før.

- Vedkommende hadde sett det på tv, men var glad jeg ringte for å bekrefte. Det er flere som spøker og sier "ringer du meg på lørdag?", men aldri hun faktisk, sier Martinsen.

- Hvordan er stemningen hos dere på lørdager?

- Det er alltid god stemning, sier Martinsen.

Les hvordan det gikk på Norsk Tipping neste lørdag!

For tre uker siden skrev vi om lottomillionærene som ikke tror de har vunnet. Det virker rett og slett for utrolig for det norske folk at de har blitt millionærer. Spesielt bergenseren Bjørn Takle Friis, som tidligere jobbet på Norsk Tipping sleit når han ringte bergensere. Hvorfor i alle dager ringer en bergenser fra Norsk Tipping på Hamar? Det kan ikke være riktig!

Det gjør ikke troverdigheten noe bedre at Norsk Tipping ringer fra skjult nummer og ikke presenterer seg så lenge de ikke har vinneren på tråden.

Les saken om Norsk Tippings ringerutiner her


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer