Fikk inkassosak fra navnebror

Navnet var nesten det samme. Det var nok til å overta en inkassosak fra Lindorff.

Har du uoppklarte inkassosaker, må du selv ordne opp.  Foto: Colourbox.com
Har du uoppklarte inkassosaker, må du selv ordne opp. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Da jeg ble nektet å tegne forsikring på den nye bilen min på grunn av kredittsjekk, ringte jeg Lindorff og fant at jeg hadde en inkassosak som ikke var min, på mitt personnummer, sier Anders Nygaard til DinSide.

Det viste seg at Expert Norge hadde sendt et inkassokrav til en som het nesten det samme, men som skrev Nygård med 'å' i stedet for to a'er. Inkassobyrået Lindorff linket så kravet til Nygaards mobilnummer uten å dobbeltsjekke at det faktisk var samme person.

Forvekslet to personer

- Lindorff mener tydeligvis at Anders Nygård og Anders Nygaard er så likt at jeg like gjerne kunne få kravet festet på mitt personnummer, sier Nygaard oppgitt. Nokså tilfeldig oppdaget Nygaard at det lå et inkassokrav hos Lindorff i hans navn. Den uoppgjorte regningen var et mobilkjøp på 790 kroner. Men Nygaard hadde ikke satt sine ben i den butikken på mange år. Saksbehandleren lovte å sende kopi av fakturaen på e-post, men denne så Nygaard aldri noe til. Så ringer Nygaard til den aktuelle Expert-butikken, men de sier at de ikke kan gjøre noe uten fakturanummer.

- Jeg ringer Lindorff igjen og purrer på kopi av faktura som jeg skal få på mail. Det er ingenting de kan gjøre med saken, jeg må bare vente, sier Nygaard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer