Trygdesvindel

Fikk over 100 000,- i dagpenger - med fulltidsjobb

29-åring risikerte ubetinget fengsel, men fikk samfunnsstraff i stedet for trygdesvindelen.

I POSE OG SEKK: Mannen krysset av for at han ikke var i arbeid i meldekortet til Nav, selv om han jobbet 100 prosent. Nå er han dømt i retten. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
I POSE OG SEKK: Mannen krysset av for at han ikke var i arbeid i meldekortet til Nav, selv om han jobbet 100 prosent. Nå er han dømt i retten. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann på 29 år kom nylig med en uforbeholden tilståelse i Stavanger tinghus etter at han møtte opp tiltalt for trygdesvindel i hundretusenkronersklassen, skriver Rogalands Avis.

I perioden 29. april til 29. september 2019 sendte mannen nemlig inn meldekort til Nav der han opplyste at han ikke hadde arbeidet - til tross for at han i den aktuelle perioden hadde jobbet over 800 timer for et bemanningsfirma.

Han fikk dermed utbetalt hele 103 620 kroner i dagpenger fra Nav, som han ikke hadde krav på.

Fra fengsel til samfunnsstraff

Retten viste altså til at mannen fylte ut alle meldekortene til Nav med «nei» på spørsmålet om han hadde jobbet, samtidig som arbeidsgiver opplyste at han jobbet 100 prosent.

Påtalemyndigheten mente at ubetinget fengsel var den riktige straffen, noe retten var enig i, men samtidig ble det lagt vekt på at mannen kom med en uforbeholden tilståelse, samt at saken var blitt gammel.

Dermed kom retten til at 29-åringen skulle dømmes til 30 timer samfunnsstraff med gjennomføringstid på 120 dager.

Mindre kontroll grunnet corona

Tall fra Nav viser at totalt 412 personer ble anmeldt for til sammen 83 millioner kroner for trygdemisbruk i 2021. Dette er en økning i anmeldte personer, men nedgang i beløp sammenliknet med 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer