Facebook-svindel:

Fikk overgrepssjokk: - Fryktelig ubehagelig

Det startet med en uskyldig samtale på Messenger. Noen uker seinere fikk Mathea Skaalvik Pihl (46) beskjed om at hun hadde delt «seksualiserende bilder av barn».

SVINDLET: Mathea Skaalvik Pihl ble svindlet på Facebook. Foto: Privat
SVINDLET: Mathea Skaalvik Pihl ble svindlet på Facebook. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

4. juni tikket det inn en Messenger-melding til Mathea Skaalvik Pihl (46). Det var fra en venninne som spurte om nummeret hennes. Hun synes det var litt rart, men ga det bort uten å tenke seg om.

Like etter fikk hun enda en melding fra den samme personen. Denne gangen spurte vedkommende om hun kunne sende en kode til en konkurranse, men det ville hun ikke være med på.

Pihl stusset over denne meldingen. Men siden hun aldri mottok koden, tenkte hun ikke mer på det.

30. juni ble hun imidlertid kastet ut av Facebook for å dele «seksualiserende bilder av barn».

- Det er rystende og fryktelig ubehagelig. Jeg prøvde å huske om jeg hadde tatt bilder av barna mine eller noe sånt, men jeg hadde ikke postet noe den siste uka, forteller Pihl til Dagbladet.

Svindlet for 4000 kroner

I tillegg til å bli utestengt fra Facebook, merket Pihl noen dager seinere at det var flere trekk fra bankkontoen hun ikke kjente igjen.

Dagbladet har sett disse transaksjonene, som til sammen utgjør 4000 kroner fordelt på 12 ulike trekk. Beløpene varierer fra små summer til 1000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer