Strømpriser:

Fikk sjokkregning: - Umulig å betale

Familien fra Indre Østfold fikk hakeslepp da de så summen på strømregninga.

SKYHØY REGNING: Hanne Blekken (43) fikk skyhøy strømregning i desember. Foto: Privat
SKYHØY REGNING: Hanne Blekken (43) fikk skyhøy strømregning i desember. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kald nedbørsfattig vinter, etterfulgt av en sommer med tørke, har ført til rekordlave nivåer i vannmagasinene. Konsekvensen har vært skyhøye strømpriser i Europa.

I Norge har det de siste månedene stadig blitt satt nye strømprisrekorder, noe som blant andre Hanne Blekken (43) og familien har fått kjenne etterdønningene av.

Blekken fikk nemlig hakeslep da hun tirsdag mottok strømregninga, som viste nesten 20 000 kroner - uten nettleie - for én måned.

Smaalenenes Avis omtalte saken først.

- Deprimerende

Blekken bor sammen med mannen sin og deres 15 år gamle datter på en gård like utenfor Spydeberg.

- Gården er ikke i drift, så det er minimalt med strømforbruk i de andre byggene utenom huset og garasjen, sier Blekken til DinSide.

Huset, som ble bygget i 1989, er 360 kvadratmeter stort. Den siste måneden har flere av rommene vært stengt av for å spare strøm. Familien tok i tillegg flere andre grep for å være sparsommelige i desember.

- Med unntak av to panelovner på soverommene, fyrer vi stort sett bare med ved for å spare penger på oppvarming. Jeg har også begynt å kjøre vaskemaskinen om natta, selv om jeg egentlig ikke synes det er greit i forhold til brannsikkerhet, sier 43-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.