Fikk uventet regning på sudoku

Dagbladet-lesere har fått regning på sudoku og kryssord.

Dagblad-lesere har mottatt regninger etter å ha deltatt   i en sudoku-konkurranse. På papir er det imidlertid fortsatt trygt på leke seg. Foto: Colourbox.com
Dagblad-lesere har mottatt regninger etter å ha deltatt i en sudoku-konkurranse. På papir er det imidlertid fortsatt trygt på leke seg. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet har de siste ukene mottatt veldig mange henvendelser fra forbrukere som har mottatt faktura fra selskapet Kontura etter å ha deltatt i sudoku- eller kryssordkonkurranser i Dagbladet. Det melder Forbrukerombudet i en fersk pressemelding.

Forbrukerne som har henvendt seg til Forbrukerombudet, reagerer på at markedsføringen ikke viste tydelig nok at deltagelse i en enkelt konkurranse innebar aktivering av en løpende abonnementstjeneste.

Etter at forbrukerne hadde løst oppgaven, mottok de jevnlig meldinger fra Kontura som de måtte betale for - uavhengig av om de svarte på de mottatte meldingene eller deltok i flere konkurranser.

>>>Slik stopper du uønskede SMS

Vil følge nøye med

- Jeg synes det er ille at forbrukerne blir lurt på denne måten og vil følge nøye med på Konturas markedsføring av slike konkurranser fremover, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon

Forbrukerombudet har vært i dialog med Kontura, som har innrømmet at de har fått flere klager på disse utsendte fakturaene. Kontura har også bekreftet at de har avsluttet dette tiltaket. Slike konkurranser faktureres nå gjennom telefonregningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.