Fikser dårlig ånde

Har du dårlig ånde? Tyggegummi med planteoljer kan løse problemet.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Vanlig tyggegummi med planteoljer som smakstilsetning gir ikke bare en kortsiktig bedre lukt fra munnen. De hjelper også til med å ta knekken på bakteriene som forårsaker den dårlige lukten.

HAR DU DÅRLIG ÅNDE? TEST DEG SELV HER

Det er forskere ved Universitetet i Illinois, Chicago som nå har undersøkt tyggegummiens effekt på bakterier i munnhulen. Den viktigste årsaken til dårlig ånde er kjemikaliet hydrogensulfid som produseres i munnen. Disse kjemikaliene gir en svært dårlig lukt og produseres i forskjellige mengder hos hver enkelt av oss.

Fjerner bakteriene- Vårt studie viser at tyggegummi kan være en del av kostholdet og ha betydelig innvirkning på munnhygiene på kort sikt - spesielt om man benytter tyggegummi som inneholder kanelolje eller andre naturlig planteoljer, sier forskeren Christine Wu i en pressemelding.

- Tyggegummien vil ikke bare maskere den dårlige lukten men faktisk fjerne bakterien som forårsaker den, i alle fall midlertidig.

Et tygg i sekundetDet amerikanske studiet er sponset av tyggegummifirmaet Wrigley og har sammenliknet tre produkter. Tyggegummiene som ble brukt i testen er Wrigleys egen Big Red, et annet anonymt produkt med tilsvarende planteoljer som smak, og en tyggegummi uten smakstilsetning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer