Fikser på kroppen i lunsjen

- Det virker fryktelig enkelt, og vi ser mange skuffede pasienter, sier klinikksjef.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fettsuging, brystforstørrelse, ansiktsløft og øyelokksplastikk. Hvert år legger flere tusen nordmenn seg under kniven for å få rettet opp ulike "skavanker".

- Det er så mange klinikker som driver med denne type virksomhet og det finnes ingen samlet oversikt over omfanget. Men det gjøres veldig mange flere kosmetiske inngrep enn før, sier Kjell Aass, klinikksjef ved Drammen Private Sykehus som har en av Norges største avdelinger for plastikkirurgi.

- Man skal være litt skeptisk til tilbud som virker for gode til å være sanne - de er nettopp ofte det. Fettsuging uten operasjon og effektiv laser som man ikke blir sår av og som kan gjøres i lunsjen… Det virker fryktelig enkelt, og der ser vi mange skuffede pasienter, sier han.

Les også: Realityserier kan trigge kosmetisk kirurgi

Vær skeptisk

I løpet av de siste 25 årene har det i alle fall vært en femdobling i antall plastikkirurger som driver med kosmetisk kirurgi på heltid, ifølge Aass.

Med en bransje i så stor vekst, vil det også komme aktører som ikke burde vært der, mener plastikkirurgen som oppfordrer oss til å være på vakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer