FILM: Hvor mye må du betale for frakt?

Nettbutikken som kan skilte med den laveste DVD- eller Blu-ray-prisen, er ikk nødvendigvis billigst når det kommer til stykket. Sjekk alltid fraktkostnadene før du bestiller film på nett.

Hvor mye må du ut med i fraktkostnader hos de ulike film-nettbutikkene? Vi har sett nærmere på 11 av dem og gir deg svar. Foto: Per Ervland
Hvor mye må du ut med i fraktkostnader hos de ulike film-nettbutikkene? Vi har sett nærmere på 11 av dem og gir deg svar. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens videonova.no og zailor.no tilbyr sine kunder fri frakt, forlanger kidsdvd.no hele 59 kroner for å sende deg en film. Det betyr at en film til 99 kroner i praksis vil koste 99 kroner hvis du kjøper den av videonova.no eller zailor.no - og 158 kroner hvis du kjøper den hos kidsdvd.no. Det betyr i neste omgang at filmen blir nesten 60 prosent dyrere hos sistnevnte.

Vi har tatt for oss hele 11 film-nettbutikker og sett på hvilke fraktkostnader disse opererer med. Og vår gjennomgang avslører altså oppsiktsvekkende store forskjeller mellom de rimeligste og de dyreste aktørene. Eksemplene som allerede er nevnt er imidlertid de mest ekstreme, det normale er at fraktkostnadene ligger rundt 30 kroner.

1. Per handel

Det er viktig å være klar over at 8 av de 11 opererer med en fraktkostnad "per ordre". Det betyr at du slipper unna med den oppgitte fraktkostnaden uansett om du kjøper én eller 20 filmer. Dermed vet du på forhånd hvor store fraktkostnadene blir, uavhengig av hvor mange filmer du velger å kjøpe fra gang til gang.

2. Avhengig av antall filmer

Elkjop.no, lefdal.com og filmkick.no derimot, opererer med differensierte fraktkostnader, i den forstand at bestillingens vekt og størrelse avgjør hvilke fraktkostnader du vil bli belastet med. Du kan altså ikke på forhånd vite hvor dyr frakten blir. Men hos alle de tre aktørene blir du gjort oppmerksom på de aktuelle fraktkostnadene før du sluttfører bestillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.