Finansbransjens gullår

Kredittilsynet er enig: Det gikk fantastisk godt for finansbransjen i fjor.

Publisert
Sist oppdatert

Samme melding

I siste uke skrev DinSide Økonomi om Bankenes fete år - at både de store bankene og forsikringsselskapene hadde hatt et lukrativt år. Vår sak omhandlet åtte av de store norske forretningsbankene.

Nå har Kredittilsynet kommet med årets melding om den generelle tilstanden i finansmarkedet. Og meldingen herfra er altså helt lik den vi i siste uke kom frem til.For bankenes vedkommende omfatter Kredittilsynets undersøkelser 14 forretningsbanker og 126 mindre sparebanker. Og dermed altså tilnærmelsesvis hele bankmarkedet.

Fint over hele linjen

Samlet sett oppnådde disse bankene et resultat før skatt på 25,2 milliarder kroner. Dette er en økning på 5,3 milliarder kroner fra 2004 - og tilsvarer en vekst på 21 prosent.

Bankene har hatt en vekst i utlån siden tredje kvartal 2003, og i 2005 var denne veksten på hele 15,7 prosent.

- Men den høye låneveksten nå vil måtte avløses av vesentlig lavere lånevekst siden, og dertil hørende svakere vekst i etterspørselen. Dette er, slik vi ser det, et sterkt argument for å heve renten raskere enn Norges Bank antyder, sier sjeføkonom i DnBNOR, Øystein Dørum, til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer