Finansier boligdrømmen med utleiedel

– Et skatteparadis man bør benytte seg av, sier Nordeas forbrukerøkonom.

Med en utleieinntekt på 7.500 kroner i måneden, kan du betjene et lån på 1,5 millioner kroner. Forutsetter 4,45% rente og 30 års nedbetalingstid. Foto: COLOURBOX
Med en utleieinntekt på 7.500 kroner i måneden, kan du betjene et lån på 1,5 millioner kroner. Forutsetter 4,45% rente og 30 års nedbetalingstid. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved kjøp av ny bolig, er kjøpesummen betinget av hvor mye banken lar deg låne og hvor høyt opp på pipa du er komfortabel med at lånet stiger. Men det finnes en løsning som gir deg muligheten til å kjøpe større og låne mer uten at nattesøvnen blir ødelagt av den grunn.

– Å leie ut deler av boligen man selv bor i, er et av de få skatteparadisene som er igjen, forteller Christine Warloe, forbrukerøkonom i Nordea til DinSide.

Les også: Flytt lånet og spar opp mot en halv million

God langsiktig investering

Leier du ut en del av boligen din som representerer mindre enn 50 prosent av utleieverdien for hele boligen, er inntekten helt skattefri. Nordea legger 75 prosent av utleieinntekten til grunn når de skal beregne hvor mye du kan få i lån.

Utleie gir mulighet for å tenke langsiktighet med boligkjøpet. Hvis man kjøper større bolig enn man trenger nå, kan man hoppe over et fremtidig boligbytte og redusere kostnadene til kjøp og salg.

Christine Warloe har regnet på hvordan henholdsvis utleie av et rom eller en sokkelleilighet vil slå ut på økonomien din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer