Finanskrisa gjør deg feit

Når lommeboka blir tynnere, blir du feitere.

BLIR MUSKLENE TIL FETT NÅR DU SLUTTER Å TRENE? Nei, det er rett og slett umulig. Fett og muskler er to forskjellige vev. Foto: colourbox.com
BLIR MUSKLENE TIL FETT NÅR DU SLUTTER Å TRENE? Nei, det er rett og slett umulig. Fett og muskler er to forskjellige vev. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finanskrisa gjør at 1 av 4 spiser mer usunn, kaloririk mat enn før.

Det viser en ny amerikansk studie hvor over 1000 personer deltok, melder Forbes.

Doktorer, kostholds- og treningseksperter oppgir at klientene deres eser ut, da stadig flere vender seg til kaker, chips og pizza for trøst.

Les også: Sunn handlevogn

- Dyrt å leve sunt

- Flere av mine klienter sier at de overspiser på grunn av stress og økonomiske problemer, sier kostholdseksperten Tanya Zuckerbrot til magasinet.

En annen årsak til at stadig flere spiser usunt er fordi det er billigere. Bearbeidede matvarer er som oftest rimeligere enn de sunne alternativene.

Faktisk viser det seg at enkelte hurtigmatrestauranter, som for eksempel McDonalds, gjør det overraskende bra i finanskrisa.

Restaurantkjeden offentliggjorde nylig at salget økte med 5,4 prosent i januar i år, mye takket være sin «kjernemeny» (hamburger, pommes frites og brus).

- Det er bare til å innse det. Makaroni og ost er mye vennligere mot lommeboka enn fersk frukt og grønnsaker. Og på burgersjappa er en salat med grillet kylling ofte dobbelt så dyrt, sier Zuckerbrot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer