Finanskrise = mer anoreksi

Stadig flere rammes av spiseforstyrrelser i USA.

- Det er mange studier som har vist sammenhengen mellom lavt energiinntak, menstruasjonsforstyrrelser (uteblitt menstruasjon) og lav beinmineraltetthet, sier norsk ekspert. Foto: Colourbox.com
- Det er mange studier som har vist sammenhengen mellom lavt energiinntak, menstruasjonsforstyrrelser (uteblitt menstruasjon) og lav beinmineraltetthet, sier norsk ekspert. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver måned, når lønnskontoen begynner å gå tom, spør Staci Gyekis seg selv om hun skal hoppe over et måltid for å spare litt penger. Det er en økonomisk, men farlig fristelse.

Oppsigelser, dårlig arbeidsmarked, treigt eiendomsmarked, svekket dollar. Mange er blitt berørt av finanskrisen på en eller annen måte. Nå uttaler eksperter at også personer med spiseforstyrrelser vil merke den økonomiske nedgangen.

Det kommer fram denne uken, når amerikanere markerer National Eating Disorder Awareness Week, for å øke kjennskapen om spiseforstyrrelser og belære de som er rammet.

Anoreksia øker selvmordsfare

Amerikanske Staci Gyekis har tidligere hatt spiseforstyrrelsen anoreksi – som defineres som et viljemessig redusert matinntak. Nå er spørsmålet om det å hoppe over måltider for å spare penger, kan gjøre at de farlige matvanene vil bli et faktum igjen.

Takler ikke stress- Det er veldig vanskelig, selv om symptomene er i sjakk, sier Gyekis, ifølge avisen Twin Cities.com.

Det er amerikansk helsepersonell som mener at flere og flere lider av angst og depresjoner i den økonomiske nedgangen. Dette fører mange i stressende livssituasjoner og av den grunn utvikler de spiseforstyrrelser, ifølge avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.