Finanstopper gir til fattige

600 millioner kroner til mikrokreditt i fattige i utviklingsland.

Publisert
Sist oppdatert

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er stolt over at finanstopper og regjeringen sammen setter av 600 millioner kroner for å gi lån til fattige i utviklingsland.

Mandag ble Det norske mikrofinansinitiativet (NMI) opprettet. Fondet har en kapital på 600 millioner kroner, og er et unikt samarbeid mellom DnB NOR, Ferd, Storebrand, KLP, Norfund og Utenriksdepartementet.

Verdens mest noble økonom

- Pengene skal brukes for å gi små lån til fattige uten sikkerhet i utviklingsland. Det kan hjelpe mange ut av vår tids største utfordring; fattigdommen. Jeg er stolt over at konkurrenter i finansnorge går sammen med det offentlige for å få til dette, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

NMI skal styrke fattiges stilling i utviklingsland, ved å bidra til å skape arbeid og velferd på et bærekraftig grunnlag. Selskapene bak har både penger og kompetanse. Halvparten av de 600 millionene kommer fra statens investeringsfond for utviklingsland, Norfund. Resten har DnB NOR, Storebrand, forsikringsselskapet KLP og investeringsselskapet Ferd bidratt med. Det offentlige tar deler av regningen og setter inn sin ekspertise på mikrofinans, gjennom Norfund og Norad. De private aktørene bidrar med penger og kunnskap om forretnings- og finansieringsvirksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer