Finn de hemmelige lystsonene

Kroppen er full av erogene soner. Her er noen du kanskje ikke visste om.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved siden av hjernen er huden vårt viktigste organ for seksuell kontakt. Ifølge den svenske pedagogen Ylva Frantzén, som har spesialisert seg på orgasmekurs for kvinner, har vi hele 63 millioner nytelsessensorer på kroppen. Men vi utnytter kun en brøkdel av dem.

Les også: Sex er kroppens morfin

- Kjenner man ikke sine egne erogene soner kan man heller ikke forvente at partneren gjør det. Så man snyter seg selv for en masse nytelse, sier han til svenske Aftonbladet.

- Si hva du liker

Frantzén tror erfarne menn er klar over at kvinnekroppen består av mer enn brystvorter og klitoris. Men det er likevel enkelte menn som synes forspill er overvurdert.

Les også: Sex er best med kjæresten

- Dessverre har mange ingen anelse om hva de selv liker, og det gjør det ikke lettere for partneren. Sex handler om kommunikasjon, og greier man ikke å si det med munnen må man si det med kroppen, mener pedagogen.

Ylva Frantzén anbefaler at man starter med å utforske sin egen kropp, for eksempel ved å pirre den med fjær eller silke. Bruk god tid, uavhengig om du er alene eller sammen med partneren din, råder han. Les også: Tidenes beste sextips

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer