Finn de hemmelige lystsonene

Kroppen er full av erogene soner. Her er noen du kanskje ikke visste om.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sex handler om kommunikasjon, og greier man ikke å si det med munnen må man si det med kroppen.


Ved siden av hjernen er huden vårt viktigste organ for seksuell kontakt. Ifølge den svenske pedagogen Ylva Frantzén, som har spesialisert seg på orgasmekurs for kvinner, har vi hele 63 millioner nytelsessensorer på kroppen. Men vi utnytter kun en brøkdel av dem.

Les også: Sex er kroppens morfin

- Kjenner man ikke sine egne erogene soner kan man heller ikke forvente at partneren gjør det. Så man snyter seg selv for en masse nytelse, sier han til svenske Aftonbladet.

- Si hva du liker

Frantzén tror erfarne menn er klar over at kvinnekroppen består av mer enn brystvorter og klitoris. Men det er likevel enkelte menn som synes forspill er overvurdert.

Les også: Sex er best med kjæresten

- Dessverre har mange ingen anelse om hva de selv liker, og det gjør det ikke lettere for partneren. Sex handler om kommunikasjon, og greier man ikke å si det med munnen må man si det med kroppen, mener pedagogen.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer

Ylva Frantzén anbefaler at man starter med å utforske sin egen kropp, for eksempel ved å pirre den med fjær eller silke. Bruk god tid, uavhengig om du er alene eller sammen med partneren din, råder han.

Les også: Tidenes beste sextips

Her er de hemmelige sonene:

 • Ryggraden:
  Langs ryggraden ligger det et åtte centimeter bredt belte som man kan stryke langsomt med faste bevegelser.

  - Her ligger det et skjult orgasmepunkt, som får det til å kile i klitoris. Hvis dere bruker litt tid på å lete etter dette punktet, vil det betale seg godt. Det gir samme effekt som G-punktet, i tillegg er det er mye lettere å finne.

  Les også: - Her er G-punktet

 • Hendene:
  Bøy ringfingeren inn mot håndflaten. Massér det lille hulrommet som dannes under fingeren lett med én finger.

  - Dette er en hemmelig nøkkel for skikkelig tenning hos kvinner. Men også menn har ytterst følsomme hender. Hender kan være supersexy, tenk bare på den gang dere var tenåringer og leide hverandre for første gang. Å slikke hverandres fingre mens man har sex kan også være et skikkelig kick.

 • Magen:
  Like over skambenet går en linje opp mot navlen. Kjærtegn den mildt og langsomt.

  - Dette funker for både menn og kvinner, og kan være en god øvelse for menn som har problemer med ereksjonen.

  Les også: Ja, vi er gode i senga!

 • Solar plexus:
  Her sitter det gjerne mange spenninger, ettersom de fleste av oss puster litt overfladisk. Masser området like under hjertet og utover mot sidene.

  - Dette setter virkelig fart i lysten. Mye blod trekkes ned i skjedeområdet og til penis. Essensoljer er generelt fint å bruke som et hjelpemiddel i jakten på de erogene sonene, fordi de øker følsomheten. Husk å kjærtegne langsomt, mykt og forsiktig. Det er ren magi, avslutter han.

  Les også: Her er 12 stillinger du bare MÅ sjekke ut

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer