Finn det beste fondet!

Fondskalkulatoren opererer mot alle aksjefond på Oslo børs. Her kan du se hvordan pengene dine vil vokse om fondene klarer å gi like god avkastning i fremtiden som de har gjort hittil.

Dream machine
Dream machine Vis mer
Publisert

Fondskalkulatoren er først og fremst laget for at du skal kunne ergre deg over at du ikke hadde pengene dine i Odin Norden eller Alfred Berg de siste fem årene.

Sjakkbrettet

Kalkulatoren illustrerer godt legenden om ham som oppfant sjakkspillet. Han skulle som betaling få ett korn i den første ruten, to i den andre, fire i den tredje etc. til alle 64 ruter var fyllt.

Dette ruinerte fyrsten som hadde gått med på betalingen. På samme måte kan man spørre:

Hvor mye penger tror du at du hadde hatt idag om du én gang i året de siste fem årene hadde kjøpt aksjefondsandeler for 10.000 kroner i et fond som har hatt 45,79 prosent avkastning i året?

Albansk kapitalisme

De siste fem årene har faktisk Odin Norden hatt en gjennomsnittlig avkastning på 45,79 prosent ifølge Oslo børsinformasjon.

Et innskudd på 10.000 kroner i året, til sammen 50.000 kroner i løpet av fem år, ville med en slik avkastning gitt et beløp idag på mer enn 177.859 millioner kroner.

Om du hadde nøyd deg bare med å spare de første 10.000 kronene, ville de alene idag være vokst til over 65.862 kroner med denne årlige avkastningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer