Skattemeldingen 2020

Finn dette for å sjekke skattemeldingen

Det er en del dokumentasjon du må sjekke tallene i skattemeldingen opp mot, så det kan være lurt å lete fram disse i god tid.

SKATTESJEKK: Du skal holde tunga rett i munnen når du går gjennom tallene i skattemeldingen og sjekker at de stemmer. Lønns- og årsoppgaver, kvitteringer og annet er blant dokumentene du må kontrollere tallene mot. Foto: Per Ervland
SKATTESJEKK: Du skal holde tunga rett i munnen når du går gjennom tallene i skattemeldingen og sjekker at de stemmer. Lønns- og årsoppgaver, kvitteringer og annet er blant dokumentene du må kontrollere tallene mot. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 16. mars og fram til 7. april skal alle elektroniske brukere motta skattemeldingen for 2020.

Du får beskjed på e-post eller sms når skattemeldingen din er klar, og du kan deretter logge inn via Altinn og se om Skatteetaten har beregnet at du får noe igjen på skatten, eller må betale restskatt.

Fristen for å levere skattemeldingen for privatpersoner er 30. april.

Slik sjekker du om tallene stemmer

Selv om skattemeldingen er forhåndsutfylt, plikter du å sjekke at tallene og opplysningene i den stemmer. Oppdager du feil, må du rette dem.

Men, hvordan oppdager du om det er feil i skattemeldingen?

Jo, ved å sjekke tallene i skattemeldingen opp mot tallene i dokumentasjonen du skal ha mottatt tidligere.

Du kan også ha rett på enkelte skattefradrag, som du kan finne via fradragsveilederen.

Her finner du dokumentasjonen

Det er på ingen måte sikkert at du har mottatt all dokumentasjonen i lista over, men de aller fleste vil ha fått sammenstilling av lønn og forskuddstrekk fra arbeidsgiver og enkelte årsoppgaver:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer