Finn inntektsskatten din for neste år

Ifølge finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, er det sannsynlig at du får lavere inntektsskatt til neste år. Finn ut selv ved hjelp av vår kalkulator.

Publisert

Vi er ikke særlig godt vant til forslag om skattelettelser her ”på bruket”. Vi hadde tvert imot forberedt oss, i flere måneder, på en solid økning av inntektsskatten, etter at finansministeren flere ganger har signalisert at regjeringen ville foreslå å øke skattene.

Nå viser det seg imidlertid at den varslede skatteskjerpelsen vil komme i form av en ny konjunkturavgift, som i praksis er en økning av arbeidsgiveravgiften. Hvis vi i første omgang sier at dette får bli arbeidsgivers hodepine og ikke vårt problem, ser bildet slett ikke så verst ut for oss lønnsmottakere.

Vil du finne ut hva forslagene i statsbudsjettet vil bety for inntektsskatten din, kan du beregne det ved hjelp av vår kalkulator. Den viser endringer i skatteutgifter for en person med en forholdsvis enkel selvangivelse, med lønnsinntekt og de vanligste fradragene.

Sannsynligvis får du en reell nedgang i inntektsskatt i 2001, det vil si at skatten din øker mindre enn den lønnsveksten vi har lagt inn i kalkulatoren, som er på 4%. I så fall er du innenfor den brede gruppen av lønnsmottakere som er prioritert i denne delen av statsbudsjettet, ifølge finansministeren. Dersom du tjener akkurat det samme til neste år som du gjør i år, vil du få redusert skatt, både nominelt (i kroner) og reelt. Dette er imidlertid så lite sannsynlig, at vi ikke har lagt denne muligheten inn i kalkulatoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer