Finn klaget inn til Konkurransetilsynet

Striden om Finns nye prismodell for boligannonser eskalerer. Norges Eiendomsmeglerforbund, Forbrukerrådet og Huseierne har nå klaget til Konkurransetilsynet.

FINN: Bruktmarkedet klages inn for Konkurransetilsynet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FINN: Bruktmarkedet klages inn for Konkurransetilsynet. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i februar varslet de tre organisasjonene at det var aktuelt med en klage til tilsynet, og nå er denne formelt sendt inn.

I et møte med Konkurransetilsynet 17. mars la de tre organisasjonene blant annet fram en rapport fra Menon Economics som konkluderer med at Finns nye prismodell øker kostnadene, men ikke verdien for eiendomsmeklerforetak, boligkjøpere eller -selgere.

Ny prismodell

Bakgrunnen er at Finn.no innførte en ny prismodell for boligannonser i januar som innebærer tre alternativer med ulik kostnad.

NEF, Huseierne og Forbrukerrådet mener annonsemodellen presser meklerforetakene til å velge det dyreste alternativet, med mindre de vil godta dårligere synlighet på annonsene.

Finn har tidligere slått kraftig tilbake mot påstandene.

– Vi kan ikke se at det framkommer noe nytt i saken utover det NEF, Forbrukerrådet og Huseierne allerede har presentert i mediene i flere omganger, sier leder Jørgen Hellestveit i Finn Eiendom.

Skal ha eget møte

Finn er i dialog med tilsynet om å bidra med sitt perspektiv på saken og skal ha et møte med dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.