Skattemeldingen 2018

Finn skattefradragene du har rett på

Fradragsveilederen gir deg oversikt over noen av de vanligste utgiftene du kan trekke fra skatten.

SJEKKE SKATTEMELDINGEN: Nå kan du sjekke skattemeldingen for 2018 ved å logge deg inn via Altinn. Du har ansvar for å kontrollere at forhåndutfylt informasjon stemmer, samt påse at fradragene du har rett på er tatt med i beregningen. Gjør du endringer, må du huske å levere skattemeldingen på nytt. Foto: Skatteetaten.
SJEKKE SKATTEMELDINGEN: Nå kan du sjekke skattemeldingen for 2018 ved å logge deg inn via Altinn. Du har ansvar for å kontrollere at forhåndutfylt informasjon stemmer, samt påse at fradragene du har rett på er tatt med i beregningen. Gjør du endringer, må du huske å levere skattemeldingen på nytt. Foto: Skatteetaten. Vis mer
Publisert

Torsdag 4. april ble skattemeldingen for 2018 tilgjengelig digitalt via Altinn, og samme dag startet Skatteetaten utsendelse av skattemeldingen på papir til de som skal få den i slik form.

Skattemeldingen du får nå, er kun en foreløpig beregning. Du har selv ansvar for å sjekke at de forhåndsutfylte postene stemmer, og dersom du endrer, må du sende skattemeldingen tilbake til Skatteetaten innen gitte frister.

Foreslår fradrag for deg

Mange skattebetalere har rett på ulike fradrag etter livssituasjon og andre faktorer, men det kan være vanskelig å ha fullstendig kontroll på disse fradragene.

Derfor er Skatteetatens fradragsveileder og temaside et nyttig verktøy.

I fradragsveilederen kan du svare på ulike spørsmål, som om du har barn under 12 år, sparer i boligsparing for unge (BSU) eller leier ut bolig. Deretter får du opp forslag til fradrag du kanskje har rett på.

La oss se på et eksempel hvis du har:

  • Barn under 12 år
  • Får ekstra reisevei til jobb på grunn av levering i barnehage eller på skole
  • Har mer enn 64 kilometer til/fra jobb
  • Betaler bompenger eller ferge på vei til/fra jobb
  • Har bolig i boligselskap eller sameie
  • Har lån
  • Sparer i BSU

Hvis alt over stemmer, har du kanskje rett på seks ulike fradrag. Dette kan utgjøre en stor sum til slutt som du sparer i skatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer