Finnmarkinger røyker mest

Finnmark topper røykestatistikken i Norge. Men de er langt fra hardest på flaska.

STORE REGIONALE FORSKJELLER: Ifølge en artikkel i tidsskriftet Samfunnsspeilet er det færrest røykende i Oslo og Akershus, sammenlignet med landet ellers.
STORE REGIONALE FORSKJELLER: Ifølge en artikkel i tidsskriftet Samfunnsspeilet er det færrest røykende i Oslo og Akershus, sammenlignet med landet ellers. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter årtusenskiftet har andelen dagligrøykere blitt vesentlig redusert både blant kvinner og menn. Kun 20 prosent av oss fyrer opp sigaretten på daglig basis.

Røykeloven virket - noen steder

Ifølge en artikkel i tidsskriftet Samfunnsspeilet er det færrest røykende i Oslo og Akershus, sammenlignet med landet ellers.

Nedgangen i antall røykere skjedde samtidig med at det ble innført sterkere restriksjoner på hvor det var tillatt å røyke, og særlig har nok røykeforbudet på serveringssteder spilt en rolle.

LES OGSÅ: Røyking gir hengepupper

Røyker mer

Men for Nord-Norge er tallene høyere, særlig i Finnmark. Andelen røykere i det nordligste fylket vårt er 50 prosent høyere enn i hovedstadsregionen. Det viser Statistisk sentralbyrås tall for 2003-2007.

Men østlendingene drikker mest

Østlendingene trenger likevel ikke peke nese til nordlendingene for tidlig. Drikkevanene har et helt annet mønster enn røykevanene. Hver fjerde i Oslo og Akershus drikker nemlig ofte, minst to ganger i uka. Dette er en dobbelt så stor andel som i for eksempel Hedmark og Oppland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer