Finn.no nede i natt

Finn.no skal flytte data og varsler nedetid.

NEDE: Finn.no skal flytte dataene til Googles skytjeneste. Foto: Kristin Sørdal
NEDE: Finn.no skal flytte dataene til Googles skytjeneste. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Finn.no varsler nedetid for alle sine tjenester fra midnatt.

Årsaken er at rubrikkannonsetjenesten skal flytte innholdet sitt fra datamaskiner i Finns nåværende datasenter og til en Google-skyløsning.

Linda Glomlien, kommunikasjonsrådgiver i Finn, sier til Dinside at arbeidet med data-flyttingen starter kl. 00:00 natt til onsdag og at det vil pågå til arbeidet er ferdig, som skal være seinest kl. 06:50.

- Helt eller delvis nede

Finn.no skriver på nettsidene sine at tjenesten vil være helt nede i denne perioden.

- At Finn.no flytter til skyen betyr at nettstedet og appen vil være helt eller delvis nede i flere timer natt til 16. september, litt avhengig av hvor vi er i prosessen, sier Glomlien til Dinside.

Dette betyr ifølge Finn at du verken kan kjøpe, selge, titte, lagre, sjekke statistikk, lese artikler, bestille, booke, rulle, sammenlikne - eller hva du ellers gjør på Finn.

- Skal fungere som før

Når arbeidet er ferdig og Finn er oppe og går igjen, sal imidlertid ting være som før:

- Etter migreringen skal Finn fungere på akkurat samme måte som du er vant til fra før migreringen. Skyløsningen fra Google gir oss bedre muligheter til å skalere utvikling og trafikk enn hva vi får ved å fortsette med nåværende infrastruktur, sier Glomlien.

Eventuelle data eller søk du har lagret på Finn, skal ikke berøres - og ifølge selskapet skal all info være sikret under dataflyttingen:

- Alle data blir flyttet over og ingenting skal gå tapt. I flytteprosessen er også dine data sikret med kryptering som vil forhindre at uvedkommende kan få tilgang til dem, uttaler Glomlien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer