FINN.no rammet av ny svindel

Norges største markedsplass har utfordringer når det kommer til sikkerhet.

MULIGHETENES MARKED - også for svindlere. Men FINN jobber med å gjøre det vanskeligere for organiserte kriminelle.
MULIGHETENES MARKED - også for svindlere. Men FINN jobber med å gjøre det vanskeligere for organiserte kriminelle. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedsplassen FINN har nærmest monopol på formidling av enkelte tjenester i Norge. Med over halvannen million besøkende på FINN.no hver uke er de også et yndet mål for kreative svindlere.

På nytt er derfor FINN nødt til å gå ut og advare sine kunder mot svindlere som forsøker å lure FINN-kunder per e-post. Og det er slett ikke første gang dette skjer. DinSide har flere ganger omtalt såkalte phishing-forsøk som rammer kundene til FINN. Disse e-postene har som formål å fiske etter ID-opplysninger som senere kan benyttes for å svindle deg.

>>>Steinar misbrukt på FINN!

Advarselen er like falsk!

En av phishing-mailene FINN har advart mot, er faktisk utformet som ja, nettopp, en advarsel. I mailen, som ser ut som den kommer fra FINN, advares det mot svindelforsøk, og det oppfordres til at du verifiserer deg ved å klikke på en lenke.

- Husk at FINN, eller andre seriøse aktører, aldri vil be om kredittkort- eller kontoinformasjon ved at du klikker på en lenke i en mail. Dette er et sikkert tegn på svindel, sier Lars Vinden, ansvarlig for forbrukertrygghet på FINN, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.