Finn.no-selgere rammes av storstilt SMS-svindel

Sendes til falsk innlogging, og gir fra seg brukernavn og passord.

FALSK: Blant annet tekstmeldinger som dette har blitt sendt til selgere på Finn.no. Svindlerne sender dem til en falsk innlogging, og stikker av med brukernavn og passord.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FALSK: Blant annet tekstmeldinger som dette har blitt sendt til selgere på Finn.no. Svindlerne sender dem til en falsk innlogging, og stikker av med brukernavn og passord. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ligger daglig rundt 300.000 annonser ute på Finn.no, og dessverre er alle avsenderne dermed potensielle ofre for svindlere. Og nå har svindlerne tatt i bruk et nytt våpen: Nettfiske (phishing) over SMS.

Bare i løpet av en drøy måned har Finn blitt kontaktet av over 200 kunder, som alle har fått falske tekstmeldinger.

- Av disse er det en stor andel som faktisk har fått kontoen tatt over. Svindelen virker dessverre veldig effektiv, sier leder for forbrukertrygghet Geir Petter Gjefsen i Finn.no til Dinside.

Hvor mange meldinger som er sendt ut vet bare svindlerne. Men tallet er trolig langt, langt høyere enn 200, og Finn.no har aldri sett SMS-svindel i dette omfanget før.

LES OGSÅ: Finn.no-svindel via SMS, Paypal og Western Union – kontakter deg på SMS

Stjeler brukernavn og passord

Ofrene har fått en tekstmelding på mobilen, med avsenderen «SPiD» eller «Finn.no». Førstnevnte er innlogging- og betalingssystemet til Schibsted, som også brukes av Finn.no.

SMS-en kan si ulike ting, blant annet:

«Annonse rapportert som svindel. Vennligst bekrefte opplysningene dine til å låse opp kunngjøringen. Bekreft detaljer her: http://ilnk.me/18cee. Hilsen FINN.NO»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer