Fire av fem har barnehageplass

Andelen barn i barnehage har økt mest blant de minste barna, melder Statistisk sentralbyrå i sin oppsummering av barnehagedekningen ved årsskiftet.

Publisert
Sist oppdatert

11.500 flere i barnehage

Foreløpige tall per 15 desember 06 viser at 235.000 barn har plass i barnehage. Dette er en økning på 11 500 barn eller 5,1 prosentpoeng fra 2005. Barn i åpen barnehage er ikke medregnet, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) i dag.

Størst økning finner vi i aldersgruppen 1-2 år hvor det er nærmere 9 400 flere barn med barnehageplass. For aldersgruppen 3-5 år er økningen på nærmere 2 100 barn. Alle fylker bortsett fra Finnmark har en økning i antall barn i barnehage. Sør-Trøndelag har størst økning med vel 1 860 barn, mens Finnmark har en nedgang på vel 90 barn.

Øker mest for de minste

  • For aldersgruppen 1-5 år var dekningsgraden på 80,4 prosent, og en økning på 4,2 prosentpoeng fra året før.
  • For aldersgruppen 1-2 år var dekningsgraden 61,9 prosent, en økning på 7,8 prosentpoeng.
  • Aldersgruppen 3-5 år har en dekningsgrad på 92,8 prosent, altså en økning på 2 prosentpoeng.
Dekningsgrad er andel barn i barnehage i prosent av folkemengden i tilsvarende aldersgruppe.

Færre bruker deltidsplasser

Fra 2005 til 2006 er det en økning på 21 000 barn som benytter heltidsplass. Samtidig er det er det en reduksjon på nærmere 9 500 barn med deltidsplasser. Økningen av heltidsplasser forekommer på alle alderstrinn. Heltidsplass er definert som avtalt oppholdstid på 33 timer eller mer per uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer