Fire av fem slipper hytteskatt

Oslo (NTB): Fire av fem hytteeiere slipper eiendomsskatt for hytta neste år. Bare fem av de 25 største hyttekommunene utvider eiendomsskatten til å gjelde hele kommunen.

Publisert
Sist oppdatert

Kommunal Rapport har foretatt en gjennomgang av budsjettvedtak og budsjettforslag i hyttekommunene. Så sant svarene i undersøkelsen er representative, vil litt over 80.000 av de 380.000 fritidseiendommene i Norge få krav om eiendomsskatt neste år.

Eiendomsskatteloven er endret, slik at kommuner fra nyttår kan skrive ut skatt på boliger i hele kommunen, uansett hvor grisgrendt strøket er. Men undersøkelsen viser at svært få av hyttekommunene bruker lovendringen til å hente inn mer eiendomsskatt.

De fem som utvider eiendomsskatten er: Ringsaker, Trysil, Nord-Aurdal, Kragerø og Oppdal.

14 millioner

For den største hyttekommunen, Ringsaker, betyr utvidet eiendomsskatt 14 millioner kroner i ekstra inntekter neste år.

- Vi gjør det for å opprettholde tjenestetilbudet, sier ordfører Thor Lillehovde (Ap) i Ringsaker kommune.

Den nest største hyttekommunen, Trysil, ligger også an til å utvide eiendomsskatten til hele kommunen. Men her skal satsen ned, slik at det ikke blir ekstra penger i kommunekassa.

Tinn kommune vil sannsynligvis fjerne hele skatten på alt annet enn verk og bruk når kommunestyret møtes neste uke. Kommunen vil bli mer konkurransedyktig uten eiendomsskatt på hus og hytter, mener ordfører Erik Haatvedt (Ap).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer