Fire av ti er fristet til skattejuks

Svært mange nordmenn er fristet til å snyte på skatten, og det er spesielt én gruppe som skiller seg ut, viser en ny undersøkelse.

Er du blitt fristet til å snyte på skatten? Da er du ikke alene, viser ny undersøkelse fra Skattebetalerforeningen. Foto: colourbox.com
Er du blitt fristet til å snyte på skatten? Da er du ikke alene, viser ny undersøkelse fra Skattebetalerforeningen. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

38 prosent av nordmennene synes det er fristende å snyte på skatten, viser en undersøkelse gjort av Skattebetalerforeningen, ifølge Dagens Næringsliv.

Menn mellom 40-59 år peker seg ut som den gruppen der flest sier de har lyst til å snyte på skatten. Hele 46 prosent av de spurte i denne kjønns- og aldersgruppen svarer de er enige om at skattejuks er fristende.

Kvinner i den samme aldersgruppen er langt mindre villige til å skattesnyte - her svarer bare 27 prosent at de føler seg fristet.

- I alle undersøkelsene vi har gjennomført, er det en viss forskjell mellom kvinner og menn, i menns disfavør, sier administrerende direktør Jon Stordrange i Skattebetalerforeningen, til Dagens Næringsliv.

Fornøyd med skattenivået

Samtidig som det er relativt mange som svarer de er fristet til skattejuks, er det mange som er fornøyde med dagens skattenivå.

Hele 61 prosent synes den vanlige inntektskatten ligger på et passe nivå, eller bør økes. Bare 36 prosent synes skattenivået på normal inntekt er for høyt. Også når det gjelder toppskatt er det flere som sier det er greit å betale dagens skatt eller mer, enn å betale mindre toppskatt. Dette viser undersøkelsen utført av Synovate for Skattebetalerforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer