Smarte sparetips

Fire grep for bedre privatøkonomi

Du kan enkelt sjekke hvor gode vilkår og avtaler du har knyttet til de største utgiftene dine, og få de enda bedre og billigere.

SPARERÅD: I løpet av én måned har du flere faste utgifter, som du kanskje ikke tenker så mye på, men heller lar putre og gå. Du kan imidlertid spare noen kroner ved å gå i sømmene på disse utgiftene og avtalene som ligger bak dem, og det tar ikke allverdens av tid heller. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SPARERÅD: I løpet av én måned har du flere faste utgifter, som du kanskje ikke tenker så mye på, men heller lar putre og gå. Du kan imidlertid spare noen kroner ved å gå i sømmene på disse utgiftene og avtalene som ligger bak dem, og det tar ikke allverdens av tid heller. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er flere nettportaler og apper som lett gir deg oversikt over ulike deler av privatøkonomien din.

Disse kan du bruke til å se hvor gode avtaler du har sammenlignet med de beste tilbudene på markedet, som du videre kan bruke til å forhandle deg til bedre vilkår, eller rett og slett gjøre et leverandørbytte.

Dinside gir deg oversikt over fire økonomi-sjekker du kan gjøre, og hvor mye du potensielt kan spare.

1. Boliglån: Spar 126.900 kroner årlig

Det er to ting du kan gjøre for å spare penger på boliglånet ditt, som sannsynligvis er den største utgiften du har i måneden. Ett grep kan spare deg for penger hver måned og totalt, mens det andre hovedsakelig senker sluttsummen på boliglånet.

Først og fremst er det renta på boliglånet: Hvilken rente har du på lånet i dag, og hvor lav kan du få den?

To kjappe søk hos Finansportalen 4. november 2019 viser at:

  • Den beste renta for en 25-åring med to millioner i lån og tre millioner i boligverdi, er 2,69 prosent, mens høyeste rente er på hele 7,97 prosent. Dette er en forskjell på 5,28 prosentpoeng, som utgjør 5593 kroner ekstra i måneden, eller 67.116 kroner i året.
  • Den beste renta en 40-åring med fire millioner i lån og bolig med en verdi på seks millioner kan få, er på 2,89 prosent, og den høyeste renta er på 7,87 prosent. Det vil si at det skiller 4,98 prosentpoeng i rente, 10.575 kroner måneden og 126.900 kroner året.

Som du ser, er det en god del å spare på å sikre seg den beste boliglånsrenta på markedet, enten ved å prute hos banken din eller flytte lånet til en annen bank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer