Ny adresse

Fire konsekvenser av flyttemelding

Skal du flytte, er det valgfritt å melde fra til folkeregisteret. Valget ditt får betyding uansett.

ØKONOMI: Flere studenter over hele landet havnet i skvis under coronavirus-utbruddet. De mistet inntekten hvis de blepermittert, men kunne ikke søke om dagpenger hvis de får full støtte fra Lånekassen. Video: Nicolai Delebekk/Foto: Biso Media. Vis mer
Publisert

Høsten er en tid med mange på flyttefot, ikke minst studenter som gjerne skal flytte til en ny by for å gå på skole de neste årene.

«Da må du melde fra om flytting til Folkeregisteret», er det mange som sier, men må du egentlig det?

Nei, det du ikke.

Vanligvis må du melde flytting til Folkeregisteret innen åtte dager etter at du har flyttet, men som student kan du selv velge om du ønsker å endre din folkeregistrerte adresse. Det betyr at du fortsatt kan ha folkeregistrert adresse i barndomshjemmet, men få posten til studentboligen, skriver Skatteetaten.

Du kan faktisk spare noen kroner og praktiske utfordringer ved å tenke gjennom følgende før du melder flytting:

1. Forsikring

Forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB har tidligere sagt til Dinside at du kan spare noen kroner på å ikke melde flytting og fortsette å være dekket av dine foreldres innboforsikring:

- Så lenge du er student eller i førstegangstjeneste, er det ikke behov for å endre adressen i Folkeregisteret. Du kan være inkludert i foreldres innboforsikring så lenge du midlertidig bor utenfor hjemmet. Det kan være mye å spare på ved å droppe egen innboforsikring, sa Sandmæl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer