Strømpriser

Fire timer med «gratis» strøm

Men å dra på med altfor mye bruk kan fort straffe seg voldsomt.

BILLIG: Lørdag ettermiddag stuper strømprisene i Sør-Norge, men det betyr ikke at det er lønnsomt å dra det for langt disse timene. Foto: Pål Joakim Pollen
BILLIG: Lørdag ettermiddag stuper strømprisene i Sør-Norge, men det betyr ikke at det er lønnsomt å dra det for langt disse timene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært skyhøye strømpriser i flere måneder nå, men en gang i blant ser man plutselig at prisen stuper i deler av døgnet.

Lørdag 16. juli er en slik dag. Da gjør høyere vind- og solkraftproduksjon i Europa at strømprisene i Sør-Norge stupte på ettermiddagen.

I de fire timene fra 13-17 er strømprisen nede i 1-2 øre per kilowattime både i øst, vest og sør. Det i kontrast til seint på kvelden, der strømprisen i NO2 (sør) skyter opp til 385 øre per kWt, ifølge tall fra strømbørsen Nord Pool.

Strømmen er 283 ganger så dyr på sørlandet i døgnets dyreste time som i den billigste.

Og selv med nettleie inkludert, vil man sannsynligvis penger per kilowattime brukt i disse timene. Dersom gjennomsnittlig strømpris for juli blir den samme som etter de 16 første dagene, blir strømstøtten for juli på 86 øre per kWt i øst og vest og 150 øre per kWt i sør, altså høyere enn strømprisen pluss energileddet i nettleia disse timene.

Oppdatert 4. august: Strømstøtten viste seg til slutt å lande på 193 øre på sørlandet i juli.

Fristende å dra på, men …

Med så store spenn i strømprisen innenfor det samme døgnet er det selvsagt fristende å dra på med strømbruken de fire magiske timene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer