Skatte av firmabil

Firmabil kan bli ei skattefelle

En mann fikk skattesmell for feil bruk og rapportering av firmabilen han disponerte, men han slapp unna med noe lavere tilleggsskatt enn først antatt.

FIKK SKATTESMELL: Mannen drev forretning hjemmefra og hadde firmabil til over én million kroner. Han klarte ikke å dokumentere bruken av bilen, og dermed endte det med skattesmell. I saken kan du lese om hvordan du unngår samme fella. Foto: Shutterstock/NTB
FIKK SKATTESMELL: Mannen drev forretning hjemmefra og hadde firmabil til over én million kroner. Han klarte ikke å dokumentere bruken av bilen, og dermed endte det med skattesmell. I saken kan du lese om hvordan du unngår samme fella. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en avgjørelse fra Skatteklagenemnda ble en mann fordelsbeskattet for privat bruk av firmabil og ilagt tilleggsskatt for åra 2015 og 2016.

Først ble inntekten hans påplusset med over 400 000 kroner, men etter at saken han var behandlet av klagenemnda, ble utfallet noe annerledes.

Klaget, og fikk lavere skattesmell

Bakgrunnen for det hele var at mannen hadde firmabilen til over én million kroner parkert hjemme, samtidig som hjemmeadressen og forretningsadressen til firmaet var den samme, og han førte ikke kjørebok eller dokumenterte han kjørte firmabilen privat.

- I utgangspunktet mente Skatteetaten at han skulle få et inntektspåslag på noe over 200 000 kroner for hvert av åra. Det vil i praksis si at han må etterbetale skatten for dette beløpet, samt tilleggsskatt på 20 prosent av denne skatten, forklarer Stig Flesland i Skattebetalerforeningen overfor Dinside.

- Men så ble dette jo en klagesak som Skatteklagenemnda tok opp. Til slutt endte det da med at mannen fikk et inntektspåslag på litt over 200 000 kroner for hvert av åra, men en regelendring før 2016 medførte at han slapp tilleggsskatt for dette året. Og, for 2015 ble tilleggsskatten redusert fra 20 til 5 prosent, fordi saken ble liggende veldig lenge i nemnda, legger Flesland til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.