First Price eller originalvaren

Hva smaker egentlig best?

Kavli til høyre, First Price til venstre. First Prices baconost er like vond som innpakningen er stygg. Foto: Hanne Marie Aabel
Kavli til høyre, First Price til venstre. First Prices baconost er like vond som innpakningen er stygg. Foto: Hanne Marie Aabel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har blindtestet First Price-mat og originalvarer mot hverandre. Skal man kjøpe billig mat hvis den ikke er god? Og er det egentlig forskjell på smaken?

I smakspanelet satt Kristin Alsvik fra Lommelegen, Niklas Plikk fra IT-avisen, Trond Bie fra IT-avisen, Stine Okkelmo fra DinSide Reise, Hanne Marie Aabel fra DinSide Økonomi/Reise og Synne Hellum Marschhäuser fra DinSide Økonomi - alt i alt en matglad gjeng.

Penger å spare

Det er relativt store prisforskjeller mellom First Price og originalvarene, og husholdningsbudsjettet har godt av First Price og andre billigvarer på handlelista. For 13 originalvarer kostet handlekurven, kjøpt på Kiwi, 282 kroner, mens for First Price-produktene betalte vi 215,50 kroner.

Vi kjøpte produkter som passer til frokost, lunsj og typisk brødmat. I gjennomførelsen av testen smurte vi brødskiver med pålegget vi kjøpte, og lot testpanelet smake seg frem til sine favoritter.

Vi har smakt på alt fra potetsalat, servelat, gulost til juice og lett-cola. Og panelet var til tider svært uenige ... Er det egentlig forskjell på First Price og originalvarer?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer