Fisk for gravide

Mer fisk på tallerkenen kan gi ditt barn en høyere fødselsvekt og et sunnere liv.

Publisert
Sist oppdatert

Fisk er sunt for oss alle. Men for gravide er det spesielt viktig å holde seg til et kosthold med variert og rikelig næring. Nå viser forskning at fiskeoljer kan redusere risikoen for å føde barn med skadelig lav kroppsvekt.

Omega-3Forskere ved Universitetet i Bristol har nå undersøkt kostholdet og fødselvekten hos barna til 12.000 gravide kvinner. De var spesielt ute etter hvor mye Omega-3 fiskeoljer de gravide kvinnene fikk i seg to måneder før termin for fødselen.

Kvinnene som spiste mye fisk fikk gjenomsnittlig barn med høyere fødselsvekt og hadde lavere risiko for å føde barn med kroppsvekt under normalt. Lengden på svangerskapet så derimot ikke ut til å bli påvirket av fiskeoljene.

Syk med lav vektLav fødselvekt kan være risikabelt for barnet og gjøre det mer utsatt for sykommer. Også senere i livet kan lav fødselsvekt ha sammenheng med høyere risiko for problemer som hjertesykdommer og diabetes.

To i uken- Denne undersøkelsen bekrefter teorien om at fisk er en viktig del av vårt kosthold og at gravide kvinner derfor bør spise fisk minst to ganger i uken. Vi bør spesielt oppmuntres til å spise fet fisk, sier forskningsleder Imogen Rogers ved Universitetet i Bristol til BBC News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer