Fiskars tilbakekaller gryteskje

Utgjør potensiell helserisiko.

SJEKK STREKKODEN: Enkelte eksemplarer av denne kalles nå tilbake. Foto: Fiskars Group
SJEKK STREKKODEN: Enkelte eksemplarer av denne kalles nå tilbake. Foto: Fiskars Group Vis mer
Publisert

Fiskars har i dag utstedt en tilbakekalling av en gryteskje lik den avbildet over.

Årsaken er ifølge selskapet at de kan inneholde PAA (primære aromatiske aminer) som overskrider de akseptable grenseverdiene. Ettersom produktet er i kontakt med mat kan dette utgjøre en potensiell helserisiko.

Tilbakekallingen gjelder ikke alle slike gryteskjeer. Mer spesifikt dreier det seg om partiet som er produsert 20. juni i år. Har du en slik hjemme, har du to muligheter til å sjekke hvorvidt din gryteskje er berørt.

1. Sjekk over strekkoden på forpakningen om du finner sifrene 200620:

2. Dersom du ikke har forpakningen lenger, kan du sjekke direkte på baksiden gryteskjea, der pila peker mot tallet 6 og sifrene 2 og 0 er trykket på hver sin side av pilen:

Dersom du har kjøpt et slik produkt, kan du ta det med tilbake til butikken og få byttet det, eller pengene tilbake, ifølge Fiskars. De har selvsagt også beordret salgsstopp av den aktuelle batchen.

I sommer tilbakekalte Fiskars tilsvarende produkt, produsert i desember 2019.

– Siden juli har vi derfor introdusert flere oppdateringer når det kommer til selve produksjonsprosessen for å sikre at slike hendelser ikke skjer igjen. I tillegg har vi økt antall tester. Batchen dette gjelder ble produsert før våre nye rutiner ble igangsatt, sier Fiskars i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer