Fiskeblod gir sunn is

Drømmer du om å spise så mye is du vil uten å legge på deg? Da kan løsningen være nær.

Publisert
Sist oppdatert

Det britiske firmaet Wall’s planlegger å lage iskrem med hjelp av fiskeblod. Dette gjør de for å lage en sunnere is med mindre fett.

Dette vil bli verdens første genmodifiserte is.

Mindre fettEireren av Wall’s, Unilever, tror at bruken av genmodifisering vil skape is med mindre kalorier og fett. Målet er å lage genmodifiserte utgaver av allerede populære iskremer.

Genmodifisering er et omstridt tema. På Mattilsynets nettsider, omtales genmodifiserte produkter som mat som består av, inneholder eller er fremstilt ved hjelp av mikroorganismer, dyr eller planter som har fått endret sine arveegenskaper ved hjelp av moderne genteknologi.

Det er et protein fra en ållignende havfisk som skal gjøre isen sunnere. Denne fisken er vant til å overleve i ekstrem kulde på bunnen av havet.

Proteinet blir kunstig fremstilt i store kar. Etter å ha blitt dyrket frem, settes det inn i isen. Unilever tror isen kan bli en stiv og solid blanding med mindre krem og fett og mer protein enn vanlig.

Det britiske firmaet har nå søkt om godkjennelse av isen. Unilever hevder at det ikke vil være noe genmateriale i det endelige produktet, og at det bare er i selve prosessen med å skape proteinet de bruker genmodifisering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer